Pagina's

donderdag 5 juni 2014

Taxi voor de heer Van Woerkom

Het was 'maar' een slip of the tongue toen Guido van Woerkom zich liet ontvallen dat hij liever niet zag dat zijn vrouw zich per taxi liet vervoeren. Mevrouw Van Woerkom zou wel eens besprongen kunnen worden door een Marokkaanse chauffeur en dat wil hij niet, dat wil Mevrouw niet. Dat willen u en ik trouwens ook niet en 'de' Marokkaanse taxichauffeur al helemaal niet.
Van Woerkom heeft zijn excuses aangeboden en zo verwonderlijk is het niet dat die excuses in genade zijn aangenomen door de Tweede Kamer, die de man inmiddels heeft benoemd tot Nationale Ombudsman. Een slip of the tongue, zeg … waar hebben we het over? Dat diezelfde tong hoogstwaarschijnlijk rechtstreeks in verbinding staat met hart en hersens, dat is een futiliteit die slechts tot wegwuiven kan inspireren. In de politiek moet men van ontkoppelen weten.
Wat mij betreft wordt Van Woerkom voortaan dagelijks per taxi naar en van zijn werk vervoerd. Uiteraard door chauffeurs van Marokkaanse afkomst die eigenlijk veel liever een geheel andere baan hadden gehad, maar dankzij lieden met slippende tongen niet eens een reactie krijgen op hun sollicitaties.